EMS Sculpet (Elektriks Muskelstimulering)

Har du svårt att träna själv eller vill bryta bort fettdepåer då är EMS sculpet-behandling något för dig!

Boka Tid

EMS sculpet kan användas av både män och kvinnor som vill få starkare muskler och bränna fett utan ansträngning. Dina muskler dras samman och förstärks, vilket gör att du kan främja muskeluppbyggnad och fettförlust på lång sikt.

EMS sculpet är en maskin som är en extrem effektiv behandling och dessutom smärtfri. EMS sculpet levererar en elektromagnets våg (HI-EMT) med säkra intensitetsnivåer. Det finns ingen risk för brännskador, ärrbildning eller svullnad då EMS sculpet-maskiner är luftkyld och inte baserad på värme eller kyla.

Hur fungerar EMS:

EMS sculpet är en metod där man låter elektrisk ström styra musklernas sammandragningar och samtidigt förbränner fett. De två applikationerna placeras på muskler och det skapar elektromagnetiska signaler som framkallar muskelsammandragningarna. Dessa kraftiga sammandragningar stressar musklerna, vilket utlöser snabba förändringar på cellnivå som ökar muskelmassan samt styrkan i musklen. En känsla av träningsvärk kan förekomma efter behandlingen med det är fullt naturligt som efter ett intensivt träningspass.

En behandlingstid på ca 30 minuter motsvarar 25.000-30.000 situps eller squats vilket ökar muskelmassan med 16 % och fettförbränning med 19 %. Det går inte att uppnå med ett vanligt träningspass.

Hur många behandlingar behövs för att få resultat?
Minst 4-6 behandlingar behövs för att få tydliga resultat, med 2-5 dagars intervall rekommenderars. Det är viktigt med hälsosamma matvanor och varierad träning för att behålla resultatet.

Kontraindikationer:

– Gravid
– Hjärtproblem
– Nyopererad
– Pacemaker
– Obehandlat högt blodtryck
– Eksem

Vanliga efterverkningar:

– Irritation
– Muskelkramp
– Ömhet i muskler/ träningsvärk