VAD ÄR RF MICRONEEDLING?

RF microneedling, även känt som fraktionerad RF, är en avancerad behandlingsmetod som kombinerar microneedling och radiofrekvens.

Denna teknologi representerar en ny dimension inom radiofrekvensområdet och inkluderar en patenterad återkoppling av impedans, tillsammans med ett kontrollsystem som säkerställer noggrann och bekväm energileverans direkt till ett specifikt djup i dermis. Detta uppnås med hjälp av minimalt invasiva guldpläterade mikronålar.

Behandlingen stimulerar regenereringen av kollagen och elastin, vilket resulterar i märkbar förbättring av ärr, hudstruktur samt rynkig och slapp hud. Fraktionerad RF passar alla hudtyper och kan genomföras året om.

BEHANDLINGSOMRÅDEN :
•Linjer och rynkor
•Påsig hud
•Akneärr och kirurgiska ärr
•Brännskador
•Ojämn hudstruktur
•Förstorade porer
•Bristningar

HUR FUNGERAR RF MICRONEEDLING?

RF microneedling används för att genomföra mikronålning, vilket är en avancerad och effektiv invasiv behandling för olika hudproblem, både i ansiktet och på kroppen. Behandlingen kan säkert utföras även på känsliga områden som händer, hals och dekolletage.

RF microneedling kombinerar mikronålning och radiofrekvensenergi för avancerad behandling av hudproblem. Genom att använda fina nålar penetrerar den behandlingen huden, samtidigt som radiofrekvensenergi värmer upp vävnaden. Detta stimulerar kollagenproduktionen och cellförnyelsen, vilket kan minska ärr, rynkor och förbättra hudens struktur och elasticitet.

VILKA PASSAR BÄST FÖR BEHANDLING MED RF MICRONEEDLING?

RF microneedling är lämplig för alla som söker en förbättring av hudens tillstånd genom regenerering av kollagen och elastin. Personen som kan dra nytta av denna behandling är de som vill förbättra ärr, hudstruktur samt minska synligheten av rynkor och slapp hud. En fördel med RF microneedling är att den är anpassningsbar för alla hudtyper och kan genomföras under alla årstider. Så oavsett hudtyp eller tidpunkt på året kan behandlingen vara ett effektivt alternativ för dem som strävar efter en generell förbättring av hudens utseende och elasticitet.

VAD ÄR FÖRDELARNA MED RF MICRONEEDLING?

Teknologin bakom microneedling med radiofrekvensenergi är mycket avancerad och är inte ett kirurgiskt ingrepp. De smala fina nålarna med en unik kombination av i av icke-isolerade och isolerade nålar skapar tusentals mikropunkter i hudvävnaden med en justerbar djupgående från 0,5 till 3,5 mm, utan att riva sönder huden. På detta sätt blir behandlingen mer bekväm och återhämtningstiden kortare. Redan efter en session syns resultat med en jämnare hudton, förbättrad hudstruktur och reducerade fina linjer, och förbättringarna fortsätter över tiden. Behandlingen stimulerar hudens självläkningsprocess och påskyndar produktionen av kollagen och elastin, vilket successivt förbättrar resultaten.

Det som skiljer vår maskin från andra microneedling-maskiner är att alla aspekter av maskinen kan styras separat, från pulstid till RF-energi, vilket gör den oerhört mångsidig. Även nålarna har en unik funktion; de isolerade nålarna används för att endast värma upp ett specifikt djup i dermis, medan de icke-isolerade nålarna används för att värma upp hela hudlagret.

I motsats till ablativa behandlingar, såsom fraktionerad laser, som skapar kontrollerat trauma på hudens yttersta skikt, bibehåller Fraktionerad RF hudens yttersta lager intakt. Detta leder till snabbare läkning och möjligheten att upprepa behandlingen var fjärde till sex veckor för optimala resultat.

HUR ANPASSAS RF MICRONEEDLING-BEHANDLING FÖR VARJE KUND?

Behandlingarna individanpassas efter faktorer som ålder, hudtyp, exponering för solen, behandlingsområde, vävnadstjocklek och djup för att säkerställa bästa möjliga resultat.

FINNS DET NÅGRA BIVERKNINGAR ELLER RISKER?

Biverkningarna av RF microneedling är vanligtvis milda och resulterar i minimal återhämtningstid. För patienter med ytliga blodkärl kan det förekomma en svag punktblödning och en mycket liten risk för blåmärken. Den vanligaste biverkningen är att huden kan förbli röd i 2-3 dagar. De flesta patienter kan återgå till sina normala rutiner redan nästa dag.

HUR SNABBT SER MAN RESULTAT MED RF MICRONEEDLING?

Det varierar från person till person och beror på individuella faktorer såsom behandlingsområde, hudtyp och önskade resultat. Vissa personer kan uppleva förbättringar redan efter en behandling, medan andra kan behöva genomgå flera sessioner för att se mer märkbara resultat. Tre behandlingar med några veckors mellanrum ger ofta det önskade resultatet. Det är vanligt att observera gradvisa förändringar under de första veckorna efter behandlingen, och resultatet fortsätter ofta att förbättras över tid när huden stimuleras att producera mer kollagen och elastin.

HUR KÄNNS BEHANDLINGEN?

RF microneedling kan variera i upplevelse, den brukar vara relativt väl tolererad och många beskriver det som en mild värme och stickande känsla när nålarna tränger in i huden. Smärtan kan variera beroende på hur djupt behandlingen genomförs, och detta anpassas individuellt baserat på vad kunden behöver för att uppnå bästa resultat och för att optimera behaget. För att öka komforten appliceras en lokalbedövning innan behandlingen påbörjas.

KONTRAINDIKATIONER:

•Pågående infektion/virus i huden, såsom Herpes Simplex eller vårtor.
•Användning av botox eller fillers under de senaste 2 veckorna före behandlingen.
•Hudinflammation.
•Diabetes i avancerat stadium.
•Gravid eller ammande.
•Användning av blodförtunnande mediciner.
•Autoimmuna sjukdomar.