Microblading, även kallat 3D-bryn eller mikropigmentering av ögonbryn har sin grund i Asien och har fått en stort uppsving på senare år då trenden med större och tätare bryn tagit fart i Europa och USA.

I Sverige har microbladingen funnits i drygt åtta år och tekniken har utvecklats för att forma fylliga och symmetriska ögonbryn som håller.

Behandlingen går ut på att man ritar in streck i huden som ser ut som strån. Ett viktigt kännetecken för just microblading är att man använder sig av en manuell metod och inga maskiner vid utförandet, man drar så kallade “micro-strokes” och gör små individuella penseldrag i huden. Behandlingen börjar med att man ritar en mall runt ögonbrynen.

Därefter läggs små, tunna snitt in i huden med en skalpell som skapar den perfekta formen. Snitten fylls sedan med färg och skapar illusionen av hårstrån som ger ett väldigt naturligt resultat.

Microblading kan användas för att korrigera estetiska ojämnheter i brynen men även för att justera en asymmetri, fylla i brynen, ändra form eller maskera ärr på ett diskret sätt. Microblading kan även användas för att återskapa en naturlig form eller justera en gammal kosmetisk tatuering.

Vad är Phi Brows?

Phi Brows är den bästa Microbladingtekniken på marknaden och skiljer sig markant från andra microbladingtekniker.

Behandlingen utförs med ett sterilt blad (som består av 10-16 små nålar som sammansatts till ett blad) för att implementera färg i epidermis.

Resultatet är naturliga hårliknande linjer som framhävs oavsett den redan befintliga hårmängden.

Symetri erhålls genom mätning av ett speciellt utformat verktyg medan kunden ligger på rygg och blundar.

Formen ritas upp och godkänns av kunden innan behandlingens start.

Metoden passar personer som lider av håravfall eller de som helt enkelt inte är nöjda med sina befintliga ögonbryn och vill förbättra och definiera formen.

Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha din naturliga ögonbrynfärg. Resultatet är naturliga, felfria och ger fylligare ögonbryn.

Brynen upplevs som extremt mörka de första 5-7 dagarna men därefter förlorar de ca 40-50% av färgen.

Huden är helt läkt efter 28 dagar och det är då vi gör den obligatoriska påfyllningen av förlorat pigment.

Vid fet hy håller färgen sämre samt vid solexponering, kraftig svettning och bad i klorerat vatten. Behandlingen håller olika länge på olika personer och vissa får fylla på oftare, ca var 6:e månad.

Normalt räknar man med ny behandling efter 10-12 månader

Efterbehandling

Första steget i läkningsprocessen är:

30 minuter efter behandlingen: skölj ögonbrynen med vatten och mild tvål (tex MÅ Gentle cleanser). Tänk på att använda ren handduk, alternativt bomullspads. Undvik ALLTID att vidröra området med fingrarna! Tvätta bort all lymfvätska och tidigare applicerad kräm. Därefter applicerar du ett mycket tunt lager av PhiShield. Upprepa detta förfarande 3 till 5 gånger under den första dagen. Om behandlingen gjordes sent på eftermiddagen och du inte har tid att göra det 3 till 5 gånger, lägg en plastfolie över ögonbrynen som du smort in med PhiShield, på så sätt skyddar du ögonbrynen från att torka över natten.

Under de närmaste 7 dagarna fortsätter du att rengöra morgon och kväll och applicerar PhiShield efter tvätt eller dusch. PhiShield kan användas på alla hudtyper.

Vad som ska undvikas under läkningsprocessen: 

Under de första 7 dagarna:

  • alla krämer (förutom den skyddande)
  • allt smink runt ögonbrynsområdet
  • Undvik träning som innebär mycket svettning bastu, ansiktsmassage och ånga.

Under de följande 30 dagarna:

Sola, solarium, ljusterapier, kemiska peeling, fruktsyror, mikrodermabrasion, krämer som innehåller anti-age faktorer. Undvik alltid laserbehandlingar över det behandlade området, eftersom de kan förstöra pigmentet och orsaka brännskador. Användning av antibiotika och hormonbehandling kan leda till en snabbare förlust av pigment. Skydda alltid ögonbrynen från solen med SPF (Under de första 7 dagarna ska du undvika solens strålar helt).

Tänk på att från dag 1 använda ett rent örngott på din kudde.

Från det att du lämnar salongen är det upp till dig hur ditt slutresultat blir beroende på hur du sköter rekommenderad efterbehandling!

PhiBrows pigment är helt fria från:

Tungmetaller, cancer- och allergi framkallande ämnen.

Efterbehandlingen är 70% av resultatet. Tvätta och smörja är av stor betydelse! Följ därför de uppföljande rekommendationer du får av din terapeut.

Smärta under behandlingen är relativt. Oroliga kunder samt kunder som har sin mensperiod brukar känna smärtan starkare, medan andra klienter jämför smärtan med den som de känner när de plockar ögonbrynen. Det är möjligt att använda lätta bedövningsmedel i form av kräm, kontakta isåfall din terapeut för att veta vilken sort du ska köpa.