Allmänt om tandblekning 

Det är många som vill ha ett bländande vackert leende och efterfrågan på tandblekning är idag enorm. Därför ställs det också höga krav på effektiva och skonsamma metoder inom skönhetsbranschen. Tandblekning med plasmaljus är en av de mest eftertraktade metoderna att tillämpa vid val av tandblekning. Metoden har fått mycket beröm och Hälsoliv utsåg ljus och gel som en av de bästa metoderna för att bleka tänderna. 

TANDBLEKNING HOS OSS

LC kliniks tandblekningsmetod är en process som bleker missfärgningar på dina tänderna ända från emaljen in till dentinet med hjälp av plasmaljus.

Vi använder den här metoden eftersom den är effektiv och skonsamt mot tänderna. Metoden är mer skonsam än lasertandblekning och endast ett besök på kliniken behövs för att i snitt uppnå ett 14 nyanser vitare resultat. Är du under 18 år behöver du ha målsmans tillstånd innan vi kan utföra en behandling.

VIKTIGT ATT VETA FÖRE BEHANDLING

Innan tandblekningen rekommenderar vi en undersökning för att kontrollera om du har eventuella hål och för att se hur tandköttet mår. Detta görs för att friska tänder och tandkött minskar risken för irritation under och efter tandblekning. Det är också viktigt att vara medveten om att resultat av tandblekningen till stor del beror på vad som orsakat missfärgningen. Alla har nämligen en unik grundfärg på sina tänder och det är vanligt att tänderna ändrar färg med åldern eftersom de utsätts för slitage och påfrestningar. 

SÅ GÅR BEHANDLINGEN TILL

Först görs en undersökning där tändernas färg fastställs och vi kommer överens om vilket resultat du vill uppnå. Därefter putsas tänderna rena och ytliga missfärgningar tas bort. En hållare sätts sedan in i munnen för att hålla isär käkarna och därefter appliceras en skyddsgel mot tandköttet som sedan aktiveras och stelnar med hjälp utav UV-ljus. Slutligen appliceras blekningsgelen på tänderna som aktiveras genom plasmaljus.

VIKTIGT ATT VETA EFTER BEHANDLING

De närmaste 48 timmarna efter tandblekningen är det bra att undvika mat och dryck som innehåller mycket färg eller syra eftersom det kan ge minskad effekt på behandlingen och skapa missfärgningar. Därför bör du undvika kaffe, te, läsk, vin, nikotin, ketchup, rödbetor, blåbär, soja, curry, äpplen och citrusfrukter. Det är också bra att skölja munnen efter varje måltid och borsta tänderna noggrant. Vissa personer med känsligare tänder kan ibland uppleva ilningar i tänderna efter en behandling, men dessa ilningar är övergående. 

Hållbarhet

Tandblekningens hållbarhet är beroende av olika faktorer. Dels påverkar tändernas ursprungsskick och tjockleken på emaljen. Hållbarheten påverkas också av hur väl du sköter dina tänder och hur dina personliga kost-, nikotin- och läkemedelsvanor ser ut.