Yumi Lash är en lyxig behandling för dina naturliga ögonfransar vars syfte är att förstärker och lyfter dina egna fransar utan att behöva tillsätta lösögonfransar! Yumi Lashes är INTE som ett vanligt ”lash lift”. Yumi Lashes Keratin behandling vårdar och stärker dina fransar istället för att torka ut och skada dem.

Yumi Lashes keratinbehandling är en avancerad teknik, framforskad i Frankrike och har där funnits sedan 2008. Behandlingens syfte är att förbättra kvaliteten, öka antalet fransar och lyfta dina egna fransar till en fin och naturlig böj.

Keratinet verkar som en laminering av din egna frans efter vi vårdat och stärkt dem med bl a. patenol och vitamin E. Fransens livscykel blir längre och fransarna ökar i antal, längd och tjocklek. Resultatet är omedelbart och ger glansigare, mjukare och mer välmående fransar som böjts uppåt, ett resultat som varar i 6-12 veckor.

Jag kombinerar keratinbehandlingen med att färga dina egna fransar. Nyanserna är flera för att anpassas till just din hudton.

Behandlingen är fri från hormoner och starka kemikalier!

Yumi Lash behandling bör upprepas var 6-8:e vecka för fortsatt resultat då det kommer nya fransar som också behöver nyanseras och lyftas.

Yumi är ingen quick-fix behandling där du omedelbart får ”drömfransarna” men för den som vill vårda sina fransar och ge dem chansen att bli tjockare, växa sig längre och bli fler till antal är Yumi Lash ett ypperligt val.

Yumi kommer att påverka hur dina fransar växer ut då vi töjer hårresarmuskeln så att fransen växer rakare och vinklas uppåt. Bevis på detta har gjorts på män verksamma i kampsport sammanhang som ofta får inåtväxta hårstrån. Yumi löser problemet utan att man ska behöva dra bort fransarna.

Yumi är också ett billigare alternativ än fransförlängningar även om resultaten inte kan jämföras. Yumi Lashes är räddningen för dig som skadat dina fransar med lash lift, dåliga fransförlängningar, uttorkande mascaror och annat slitage.  Yumi Lashes vänder sig även till män- då böjs fransarna inte lika mycket, utan här lyfter vi bara så att blicken blir “pigg” och man slipper “se så trött ut”

Många tror att Yumi Lashes Keratinbehandling är synonymt med ”Lash Lift” då man får ett liknande resultat direkt efter behandlingen men de skall INTE förväxlas. ”Lash Lift” är endast en franspermanent! Detta skadar dina egna fransar och de blir torra och spröda vilket påverkar ett släpp i förtid. Yumi Lashes Keratinbehandling mättar fransarna med vitaminer, patenol och keratin inifrån och efter 2-3 behandlingar (ca 4-6 mån) kan man se att fransarnas längd, kvalité och kvantitet avsevärt förbättrats.

Hormonell obalans i kroppen kan påverka hållbarheten på behandlingens resultat då vi normalt tappar mer hår/fransar. Tex. Första dagarna av mensen, första perioden av graviditeten, ammning, klimakteriet, stress, hormonella läkemedel, läkeprocesser i kroppen etc.

Du skall komma osminkad och ren till behandlingen. Borttagning av smink tar tid och då hinner vi inte slutföra behandlingen, så kommer du med smink får du boka en ny tid och du debiteras för den bokade tiden! En behandling tar ca 120 min att utföra och du får under behandlingen ligga skönt i en varm och ombonad säng. Behandlingen börjar alltid med att fransar och ögonlock rengörs från fett och dammpartiklar, sedan provas rätt storlek på silikonformarna ut efter dina egna fransars längd och ögats storlek. Formarna fästs på ögonlocket och sedan fästs fransarna en och en mot silikonformarna och behandlas sedan i 4 steg.

  • Mjukar upp fransarna.
  • Fixerar och fyller dem med vitaminer färgar.
  • Laminerar dem med keratin och patenol.

SKÖTSELRÅD

Du ska inte sova tidigare än 3 timmar efter avslutad behandling (helst 6tim) då det är den tiden det tar för fixeringen av fransens form att bli stabil. Lägger du dig mot kudden kommer du att påverka fransarnas form och de fixeras i felakigt läge.

Du får inte heller röra dina fransar under samma tid då du kan peta dem snett, råkar du av misstag komma åt fransarna så de hamnar i oordning så använder du den borste du får efter behandlingen för att borsta dem till rätta igen.

Du bör sova på rygg första natten. Fransarna får ej tvättas de närmsta 24 timmar men helst inte på 48 timmar. Du bör heller inte träna, bada bastu, sola solarium eller på annat sätt utsätta fransarna för fukt under de första 24 timmarna (helst 48 timmar).

HYGIEN

Dina ögon och fransar skall sedan tvättas dagligen. Våra franskörtlar innehåller demodex kvalster som annars blir instängda och förhindras att krypa ut nattetid och äta döda hudceller på ögonlocken och äter då upp fransrötterna istället.

Detta gör att du tappar dina fransar i förtid och de nya fransarna som växer ut blir tunna, sköra, korta och defekta.


Du kan även få ögoninflammationer som befarit om körteln täpps igen av smuts. Viktigt är dock att rengöringen inte innehåller sulfater eftersom det torkar ut fransarna.

REKOMMENDATION

Effekten av keratinbehandlingen förlängs om du morgon och kväll använder Yumilashes vårdande och återfuktande keratinlotion- en genomskinlig mascara (vill du använda vanlig mascara applicerar du lotionen först och låter den torka riktigt innan applicering av mascaran). Yumilashes har också ett närande och unikt serum fritt från hormoner (en välfylld behållare som räcker minst lika länge som 3 mascaror) där forskning bevisat att fransarna blir 30% längre och tjockare.